Spotify

De populairste online streaming dienst van het moment met 15 miljoen gebruikers, Spotify. Spotify is een muziekbibliotheek met miljoenen nummers. Zodoende is de kans klein dat het nummer waar jij naar op zoek bent er niet in staat. Je hebt 10 luisteruren per maand wanneer je niet geabonneerd bent op Spotify. Tussen de nummers door krijg je dan wel reclame, maar wanneer je geabonneerd bent heb je onbeperkt luisterplezier zonder reclame.

Verschillende abonnementen

Wanneer je jezelf abonneert onderscheid men 2 soorten abonnementen. Er is een Spotify unlimited en een Spotify Premium abonnement. Voor het Spotify unlimited abonnement betaal je €4,99 per maand. Hiervoor krijg je onbeperkt muziek luisteren zonder reclame en zonder tijdslimiet. Het Spotify Premium abonnement kost €9,99. Hier krijg je voor terug een betere geluidskwaliteit, toegang tot mobiele apparaten en de mogelijkheid tot het aanmaken van een offline muziek bibliotheek.

Wat heb je er voor nodig?

Wanneer je Spotify wilt gaan gebruiken dien je Spotify te downloaden. Voor de PC is dit mogelijk via de website van Spotify, installeer het programma en maak een account. Wanneer je Spotify wilt gaan gebruiken op je smartphone of tablet dien je de applicatie te downloaden. Deze kun je gemakkelijk vinden in je App store.

Is Spotify illegaal?

Nee, Spotify is niet illegaal maar toch kun je er niet alle muziek op vinden. Doordat de platenmaatschappijen een klein bedrag krijgen houden de artiesten nagenoeg niks over. Zodoende is vooral de DJ scene ondervertegenwoordigd. Mocht je nog meer informatie nodig hebben over Spotify kun je ook hun website bezoeken!