Muziek op je mobiel

We doen tegenwoordig alles op onze telefoon. Het is een ware computer op zakformaat. Ook is muziek een steeds grotere rol gaan spelen omdat je het altijd binnen handbereik hebt. Zo is het niet meer nodig om muziek te downloaden maar met behulp van diensten zoals Spotify, Grooveshark en Ziggo Muziek kun je het gemakkelijk streamen. Wanneer je een map wilt aanmaken van een bepaald genre is dit in een handomdraai gebeurt. Een bijkomend voordeel is dat je het offline kunt luisteren, erg handig voor je dataverbruik! De prijzen zijn ongeveer gelijk, zo betaal je €5,- voor een luisterabonnement op je laptop of pc en €10,- wanneer je ook muziek wilt luisteren op mobiele apparaten. Het onderlinge verschil zit hem vaak in de kwaliteit van muziek of de mogelijkheid een EQ te gebruiken en dergelijken. Ook erg leuk is dat je bijvoorbeeld met Spotify toegang hebt tot muziekteksten.

Heeft mijn telefoon toegang tot mobiele muziek?

Wanneer je in het bezit bent van een telefoon met IOS software (iPhone), Android (Samsung, HTC), Windows Phone (Nokia) of Blackberry zit je goed. Ook wanneer je geen toegang hebt tot mobiel internet kun je luisteren naar je favoriete muziek die je hebt opgeslagen in je afspeellijst.

Ervaringen

Op internet lees je vele positieve reacties, zo zijn de diensten altijd bereikbaar en heb je ook goed geluid wanneer je bijvoorbeeld muziek luistert in de auto. Een nadeel is wel dat er bij sommige diensten getwijfeld wordt aan de eerlijkheid ervan richting de platenmaatschappijen. Wat jij doet is natuurlijk jouw keuze, kijk goed naar de onderlinge verschillen en bepaal zodoende streaming muziekdienst.