Modeshow muziek

Iedereen weet hoe een modeshow werkt, maar heeft u er al eens op gelet wat de muziek voor een invloed heeft op de gehele belevenis van het totaalpakketje? Niet alleen het decor, licht en modellen zijn een belangrijk aspect van een modeshow, zonder muziek zal de modeshow niet het effect hebben naar de mensen toe als waar het voor bedoeld is. De muziekkeuze moet binnen de sferen blijven van het beeld dat overgedragen wilt worden naar het publiek, het kan de gehele beleving van de modeshow maken of breken. Vooraanstaande merken als Guess (Bezoek de Guess online shop) en Antony Morato (Bekijk de Antony Morato shop) hebben dat heel goed begrepen. Dit heeft er mede voor gezorgd dat het image dat de merken wilden creeren goed door de pers is opgepikt. Hier wordt tot op de dag van vandaag van geprofiteerd.

Muziek als belevenisversterker

Wanneer een modeshow begint is het belangrijk dat de muziek pakkend is voor het publiek en dat iedereen recht op in zijn stoel gaat zitten. Een ontwerper moet vooraf bedenken welk imago hij over wilt brengen naar zijn publiek en welke doelgroep hierbij hoort. Verder moet er gekeken worden naar wat voor soort kleding het is en dus welke muziek hierbij het beste past. Ga voor gala jurken dus geen hard rock muziek gebruiken, zo wordt de totaal belevenis verpest. Een ontwerper die het belang van muziek bevestigd is Alexander Wang, hij focust zich vooral op urban kleding en kiest daarom ook altijd zorgvuldig zijn muziek uit.

Alleen de juiste muziek is niet genoeg

Wie denkt dat ze klaar zijn wanneer ze de juiste muziek hebben gevonden voor de modeshow heeft het fout. Denk bijvoorbeeld aan het volume van de muziek, deze moet niet te hard of te zacht staan. Verder moet het licht goed afgestemd worden op het ritme van de muziek en moeten de modellen ook in staat zijn om het ritme te volgen van de muziek. Niks ziet er vreemder uit wanneer er geen samenhang is. Verder kan ook nog bepaald worden hoe de bas en andere geluiden versterkt of verminderd worden, ook moet de muziek tegelijk starten en eindigen met de modellen voor een professionele indruk. Het meest gebruikte liedje bij modeshows  voor de zomercollecties van 2009 was The Ting Tings met Great DJ.

Maak een geheel met de goede muziek

Het bijwonen van een modeshow is helaas niet voor iedereen weggelegd maar om zelf deze ervaring te beleven moet u bijvoorbeeld eens een kledingwinkel in lopen, in deze setting wordt ook vaak rekening gehouden met het imago dat de winkel wilt uitstralen. Hierbij geldt ook weer dat de muziek niet te hard of de zacht afgespeeld moet worden. Denk er dus aan, alleen de gepaste muziek is niet genoeg.