Grooveshark

Wanneer je op zoek bent naar een plek waar je muziek kunt luisteren en uploaden dan ben je bij Grooveshark aan het juiste adres. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom men minder graag gebruik maakt van Grooveshark. Het is inderdaad goedkoper dan Spotify maar doordat men zelf muziek kan uploaden is de kwaliteit ook minder. Dit merk je vooral wanneer je het geluid stuurt door je boxen. Het volume is beduidend zachter en minder zuiver. Doordat men zelf kan uploaden profiteren de platenmaatschappijen ook niet van het geld wat er verdient wordt. Vandaar dat deze partij niet bepaalt blij is met Grooveshark.

Abonnementen Grooveshark

Grooveshark is gratis te beluisteren, echter is er ook een plus en een anywhere abonnement. Met het anywhere abonnement kun je ook luisteren naar muziek op mobiele apparaten en het offline opslaan. Zodoende kun je offline afspeellijsten maken vergelijkbaar met bijvoorbeeld Spotify. Het Anywhere abonnement kost je 9 dollar en het Plus abonnement 6 dollar. Hiervoor krijg je de mogelijkheid tot het luisteren van muziek in de hoogste kwaliteit. Daarbij is Grooveshark ook nog eens Nederlandstalig!

De legaliteit van Grooveshark

Hoewel Grooveshark de mogelijkheid biedt om tegen betaling onbeperkt muziek te luisteren heeft men toch zijn twijfels. Plantenlabels zijn niet te spreken over Grooveshark omdat zij niets of te weinig ontvangen. Zodoende kan het toch zo zijn dat je tegen betaling illegaal bezig bent.

De muziek zelf

Zoals al eerder is vermeld biedt Grooveshark je ook muziek aan tegen de beste kwaliteit uit een database van maar liefst 15 miljoen songs! Je kunt luisteren naar muziek op een mobiel apparaat of je laptop/computer.